nettoyage domestique outils

Bij het schoonhouden van uw huis is het gereedschap dat u gebruikt vaak belangrijker dan de schoonmaakmiddelen zelf. Een goed gekozen doek, spons, mop of stofzuiger kan het verschil maken voor de effectiviteit en efficiëntie van uw schoonmaakroutine, terwijl het schoonmaakmiddel of de spray op de achtergrond blijft.

Maar met de veelheid aan gadgets en schoonmaakhulpmiddelen die verkrijgbaar zijn, kan het moeilijk zijn om te onderscheiden welke hulpmiddelen echt essentieel zijn. Om uw volgende schoonmaakbeurt te vereenvoudigen, hebben wij een lijst samengesteld van de tien schoonmaakgereedschappen die essentieel zijn voor elk huishouden.

meilleurs outils de nettoyage pour maison
Waarom werd de bezem gepromoot op het werk? Omdat het de concurrentie wegvaagde! Vergeet niet om uw huis schoon en netjes te houden met deze essentiële schoonmaakmiddelen, waaronder de toiletborstel, bezem en stoffer, dweil en stofzuiger!

1/ Microvezel schoonmaakdoekjes

Schoonmaken met microvezeldoeken is een revolutie, omdat ze vuil, stof en vuil beter opvangen en vasthouden dan traditionele katoenen doeken of sponzen. De microscopisch kleine vezels van deze doekjes en de statische elektriciteit maken ze zeer doeltreffend in het opzuigen van het meest hardnekkige vuil, zeepaanslag of voedselvlekken. Met microvezeldoeken wordt het schoonmaken van alles, van de koelkast tot de badkuip, gemakkelijker dan ooit.

Extra tip: Leer hoe u gemakkelijk de binnen- en buitenkant van uw koelkast kunt schoonmaken.

2/ Papieren handdoeken

Papieren handdoeken zijn niet alleen voor het afvegen van de vaat of je handen. Ze zijn ook ideaal voor het glanzen van pas gereinigde oppervlakken, zoals keukenbladen en kookplaten. Bovendien kunt u ze gebruiken als een geïmproviseerd afdruiprek voor met de hand afgewassen keukengerei en voor het opruimen van gemorste spullen van elke omvang. Voor een schone en hygiënische keuken is het essentieel dat u uw papieren handdoeken regelmatig wast, ten minste eenmaal per week, maar bij voorkeur na elk gebruik.

3/ Een gevarieerde collectie sponzen

Hoewel de klassieke tweezijdige schuurspons een must-have is in elk huishouden, zijn er andere soorten sponzen die nuttig kunnen zijn voor specifieke schoonmaaktaken. De Scrub Daddy spons is een populaire keuze die afhankelijk van de watertemperatuur van textuur kan veranderen van zacht naar schurend. Microvezel sponzen zijn ideaal voor een snelle of grondige reiniging, en chainmail sponzen zijn perfect voor het verwijderen van vuil van gietijzeren kookgerei. Daarom is het essentieel om een gevarieerde collectie sponzen te hebben voor een effectieve reiniging.

4/ Raamschraper

Als u douchedeuren of glazen ramen hebt, is een wisser een essentieel schoonmaakmiddel in uw arsenaal. Het verwijdert niet alleen moeiteloos waterdruppels om te voorkomen dat zich lelijke zeep- en watervlekken op glasoppervlakken ophopen, maar is ook zeer nuttig om betegelde muren te drogen en zo schimmelvorming te voorkomen. En als het gaat om het reinigen van ramen, voorruiten of glazen meubilair, laat de zuigmond ze sprankelend en streeploos achter.

5/ Uitbreidbare plumeau

Afstoffen kan een vervelend karwei zijn, maar met een stofdoek wordt het een fluitje van een cent. Met dit gereedschap met lange steel kunt u hoge plaatsen bereiken, zoals de bovenkant van kasten, raamkozijnen en plinten, zonder dat u uw rug hoeft te belasten of op een ladder hoeft te klimmen. U kunt zelfs uw eigen reinigingsapparaat maken door een droge of vochtige microvezeldoek met een elastiekje aan de haren van een bezem te bevestigen.

6/ Schrobborstels

Voor hardnekkig vuil en aanslag in moeilijk bereikbare hoekjes en gaatjes is een schrobber soms het enige gereedschap dat de klus kan klaren. Of u nu afdichtingen, armaturen of vlekken aanpakt, een schrobborstel met de juiste haren en een beetje ellebogenvet kan het verschil maken. Van compacte schoonmaakborstels tot brede, platte borstels voor het schoonmaken van grote tegels, er is een schrobborstel voor elke denkbare schoonmaakklus.

7/ Toiletborstel

Om je toiletpot schoon en brandschoon te houden, heb je een goede toiletborstel nodig. Hoewel technisch gezien een soort schrobber, is de toiletborstel belangrijk genoeg om als een volwaardig schoonmaakhulpmiddel te worden beschouwd. Zonder dat kunnen bacteriën en uitwerpselen zich ophopen en lelijke vlekken achterlaten.

8/ Bezem en stoffer

In het tijdperk van hightech robotstofzuigers mag je de vertrouwde bezem en stoffer niet vergeten. Als u hardhouten of laminaatvloeren hebt, is de bezem het ideale gereedschap voor de dagelijkse schoonmaak. Stofzuig eenmaal per week in zones met veel verkeer en eenmaal per maand in zones met weinig verkeer. Overweeg een gespecialiseerde bezem voor haren van huisdieren of zware reiniging buitenshuis.

9/ Dweilen

Moppen zijn onmisbaar voor het schoonmaken van betegelde of natuurstenen vloeren, maar het zijn ook veelzijdige hulpmiddelen voor andere schoonmaakklussen. Nat of droog gebruikt, kunnen moppen worden gebruikt om moeilijk bereikbare plaatsen zoals muren, raamkozijnen en plinten te bereiken.

10/ Stofzuiger

De stofzuiger is een essentieel schoonmaakgereedschap dat niet alleen voor vloeren is bedoeld. Met de juiste accessoires worden allergenen zoals stof, huidschilfers en pollen uit bekleding en matrassen verwijderd. En wees klaar om uw stofzuiger de deur uit te doen om uw auto, uw garage of zelfs uw kerstversiering schoon te maken.

Leave A Comment

Ontvang het laatste nieuws in uw e-mail
Inhoudsopgave
Andere artikelen